Over Ons

Downtown Bags - Vegetable Tanned Eco-Leather

Opgericht in Amsterdam

Sticks and Stones is begonnen in de late jaren ’70 als een jong en vintage leermerk op het Waterlooplein in Amsterdam. In die dagen was het Waterlooplein dé plek voor de nieuwste modeontwikkelingen en kon je vele jonge designers daar ontdekken. In zekere zin kon je daar de ‘pop-up stores avant la lettre’ vinden. Zelfs internationaal bekende ontwerpers kwamen daar voor inspiratie.

In de jaren ’70 en ’80 waren lederwaren vrijwel altijd zwart of bruin van kleur. Het inspireerde Sticks and Stones om het eerste merk te worden met kleurrijke ledercollecties. Vanaf dat moment is Sticks and Stones zich verder gaan ontwikkelen als modemerk en is toen verhuisd naar het World Fasion Centre in Amsterdam, om uiteindelijk bekend te worden als internationaal ledermerk.
Sticks and Stones is nog steeds een familiebedrijf dat gerund wordt met dezelfde kernwaarden sinds het begin.

Ontworpen in Amsterdam

Bij Sticks and Stones ontwerpen we alle producten met veel liefde en oog voor detail. Die zelfde liefde en aandacht is van toepassing op alle aspecten binnen ons bedrijf.

Bij Sticks and Stones vinden wij het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren en om ons in te zetten voor een verantwoord productieproces. We streven ernaar om eerlijke, sociale, gezonde en veilige omstandigheden te bieden voor werknemers in ons productieproces.
Wij besteden veel aandacht aan de selectie en controle van onze fabrikanten. Centraal staan daarbij de kwaliteit, de arbeidsomstandigheden en de wijze waarop onze fabrikanten met het milieu omgaan. Dankzij onze hoge eisen en voortdurende controles worden de Sticks and Stones collecties gemaakt met respect voor mens en milieu. Ondanks dat wij als individueel bedrijf niet de uitdagingen en kwesties van de gehele industrie kunnen oplossen, zijn wij toegewijd aan het verduurzamen van de modeindustrie.

Courier Backpack and Messenger Backpack - Vegetable Tanned Eco-Leather

Vegetable Tanned Eco-Leer Collectie

Courier Backpack & Messenger Backpack

Eerlijke producten voor een eerlijke prijs

Sticks and Stones staat voor producten van hoge kwaliteit, eerlijk geproduceerd voor een eerlijke prijs.

Ontdek de kleurrijke wereld van Sticks and Stones in onze webwinkel,
of zoek de dichtstbijzijnde verkooppunt in onze Store Locator.